Spinnaker & gennaker

Spinnaker & gennaker

Spinnaker och gennaker är undanvindssegel. De är konstruerade av lätt tyg, vanligen nylon och har olika former och funktion beroende på användningsområde.

Våra spinnakers formas av den senaste programvaran

Under de senaste åren har utvecklingen av undanvindssegel gått framåt, framförallt designmässigt, mestadels på grund av nya 3D-programvaror. Våra spinnakers formas av den senaste programvaran, vilket skapar en optimal profil. Resultatet ger ett jämnare vindflöde över segelytan, vilket gör dem mycket effektiva och lätta att trimma. Våra symmetriska spinnakers är konstruerade av högsta kvalitets segelduk i nylon och vi kan också erbjuda flerfärgstryck på din spinnaker för ett unikt utseende. Eftersom ett undanvindssegel innehåller ett antal paneler, finns det även möjlighet att använda din kreativitet i utformningen av färgschemat för ditt segel.

Det finns ett antal olika profiler att välja mellan. Oavsett vilken du väljer garanterar vi förbättrad prestanda och enkelt segeltrim. För att kunna erbjuda dig det bästa alternativet är du välkommen att diskutera dina behov med oss.

Gennaker är det idealiska seglet för undanvind

Eller asymmetrisk spinnaker, är det idealiska seglet för undanvind. På många bogar levererar den nästan lika mycket dragkraft som en spinnaker, men är samtidigt lätthanterad som en genua. Ingen spinnakerbom behövs och den asymmetriska formen gör seglet stabilare och enklare att hantera.

En gennaker tillverkas med två olika layouter, Matrix och Radial . Matrix är det starkaste och mest populära valet. För mindre båtar som genererar lägre belastningar är en radial layout vanligare.

Att skapa ett bra undanvindssegel är svårare än att bygga ett storsegel eller en fock och på grund av spinnakerns eller gennakerns storlek ställs det höga krav på både materialval och design. Vi jobbar med de främsta duktillverkarna på området (Bainbridge, Contender) och anpassar varje undanvindssegel individuellt efter dina önskemål.

Vill du veta mer om våra spinnaker & gennaker?

Vi svarar gärna på alla din frågor. Välkommen att höra av dig till oss!

css.php